[REPLY]
Lørdag aften tager vi på Karslunde Dyrehospital med en dødsyg hund. Vi ringer først, og udfra hundens symptomer siger Jonas (dyrlægen) at han synes vi skal tage på hospitalet i Valby, da det er tættere på vores bopæl. Vi vælger dog alligevel Karlslunde, da vi har "brugt" Karlslunde i 3 år og er trygge ved, og har tillid til dem. Der bliver taget godt imod på kompetent og kærlig vis. Næstfølgende døgn bliver vores hund overvåget på tæt vis. Han ligger her i coma, og har flere respirations-stop. De ringer til os ca hver anden time, og fortæller resultat af blodprøver. Vi tager derned søndag aften, og rent mentalt vil tage afsked med vores elskede hund. Her bliver vi mødt af Camilla (dyrlæge) som siden søndag morgen, har forberedt os på at det ikke er sikkert at han klarer den. Men men.... søndag aften (kl 23), ringer en glad Camilla, og fortæller at hundens tal og tilstand har forbedret sig. Mandag morgen, endnu kun fremgang. Jonas, som overtager camillas vagt meddeler mandag eftermiddag, at hunden kan komme hjem tirsdag. Det skal samtidig nævnes at de (selvfølgelig) HAR fundet årsag til hundens meget kritiske tilstand.
Da vi kommer tirsdag og skal afhente vores elskede livsstykke, får vi info omkring den kroniske lidelse vores hund skal leve med resten af sit liv. OG......... Så får vi faktisk på meget kontant afvide at hunden er ALT for tyk/overvægtig (fed) hvilket egentlig var lidt pinligt, og få afvide på den måde. Men en øjenåbner, og så sandt som det blev sagt. Nu hjemad, med instrukser/medicin/kost/diæt- vejledning (hold da op en rutsjetur, i 3 dag)
Karlslunde Dyrehospital, er Kompetente, dygtige, og super søde overfor dig- men i særdeleshed overfor dit elskede kæledyr, som bliver behandlet somom det er det eneste dyr der er på hospitalet.
Valg af dyrlæge er en tillidssag - Karlslunde dyrehospital, får kun thumbs up, herfra :-)
Kom ind med en lille syg hund søndag middag. det var en super sød dyrelæge der tog sig af ham. Han var indlagt i 2 døgn. De var virkelig grundige og var rigtig gode til at informere om hvad der skete. Nu har vi en glad og frisk hund igen:)
De fysiske rammer er tip-top – hospitalet har alt det avancerede udstyr, som hjertet kan begære, og som berettiger, at man gerne kommer langvejs fra med sit syge dyr i troen på, at man her vil få den bedst mulige hjælp. En solid liste over (mere eller mindre) specialiserede dyrlæger giver heller ikke på nogen måde grund til at betvivle den faglige kompetence.
Personligt har jeg erfaret, at kompetancen ihvertfald kun er iorden, hvad angår den fysiske side af sagen. Helt anderledes stiller sagen sig, når det gælder den psykiske velfærd for såvel kæledyr som ejer(e) - her gåes i meget små sko, og for længst forældede psykologiske opfattelser går hånd i hånd med forudfattede regler og principper uden plads til empati eller individuelle hensyn. Forhåbentlig skyldes det uvidenhed og ikke kun bekvemmelighedshensyn, men under alle omstændigheder er resultatet, at der er god mulighed for ar på sjælen hos såvel kæledyr som menneske.