[REPLY]
Jeg startede på uddannelsen til datamatiker på KEA Medie/IT på Nørrebro i januar 2011. Inden jeg har startede på uddannelsen har jeg haft mange års erfaring med computere, men jeg har aldrig rigtigt programmeret. Det tætteste jeg har været på programmering har været statiske HTML-hjemmesider.
Med det udgangspunkt gik jeg igang med uddannelsen og jeg synes jeg har udviklet mig meget på de godt 1½ år jeg har studeret indtil videre. Noget af det skyldes en god undervisning fra KEA og noget af det skyldes min egen (og andre medstuderendes) ihærdighed.
Undervisningsformen på KEA er rigtig god ift. universiteterne (hvor jeg også har været), der er ingen lange en-vejs forelæsninger og det store frafald på uddannelsen betyder at man går fra store hold med 30-40 elever ned til små hold med 15-20 elever. Det er dejligt, for så er der gode muligheder for dialog med underviseren - også mens han/hun underviser. Det betyder at der er gode chancer for at man bliver i stand til at opfylde fagets mål fuldt ud og ikke sidder tilbage med en halv forståelse af emnet, fordi man ingen hjælp får.
Nogle af lærerne på KEA er rigtig dygtige og har en god baggrundsviden. De besidder også tit de pædagogiske færdigheder der skal til at formidle stoffet. Desværre kæmper mit studie med et problem som jeg også har oplevet på andre studier - nemlig dårlige undervisere (som får lov at blive). Jeg vil ikke sætte navne på nogen, men jeg oplevede på 1. semester at vores programmeringsunderviser (som var rigtig dygtig) desværre sagde sit job op og istedet fik vi en anden underviser som slet ikke havde softwareudvikling som sit hovedfag og derfor var totalt ubehjælpsom ift. selv trivielle spørgsmål.
I faget software design har vi en underviser der prøver så godt hun kan at præsentere sit stof, men hun er tynget af at hun kun er software designer og ikke har nogen erfaring med programmering. Derfor er hun stort set ude af stand til at skabe den kobling der skal være mellem design-faget og programmerings-faget.
På 3. semester skulle vi have et fag der hedder teknologi & netværk. Desværre vidste det sig at den underviser som skulle undervise os uheldigvis var langtidssygemeldt. I stedet for at ansætte en kvalificeret vikar eller lade de andre undervisere få nogle flere timer, så valgte vores studieleder at sætte en udenlandsk praktikant til at undervise os i faget, fordi praktikanten tidligere havde studeret noget med netværk på hans studie. Det var under al kritik og vi klagede og vi klagede og vi klagede. Efter mange ugers kritik kastede studielederen håndklædet i ringen og ansatte herefter "en konsulent ude fra". Den konsulent viste sig dog at være komplet uvidende i faget og jeg fandt senere ud af at konsulenten og studielederen var tidligere kollegaer, hvilket kan forklare studielederens ansættelsesvalg. Endnu en gang en forkert beslutning som studielederen træf, hvor de studerende måtte betale prisen. Praktikanten og konsulentens undervisning gjorde at der gik 2 måneder hvor vi ikke fik noget som helst fagligt udbytte. Tror studielederen mon at vi går på skolen for sjov? Efter utallige klager til studielederen valgte han er fyre sin gamle ven igen og endelig gøre det som han skulle have gjort fra starten af - nemlig bedt sin faste stab om at tage ekstra timer og så betale det overtidstillæg.
Det gjorde han så og i løbet af halvanden måned gennemgik vi 4 måneders pensum med to forskellige undervisere der virkeligt kunne deres stof. Så alt i alt endte det godt. Men det er stadigvæk dybt kritisabelt at skolens daglige ledelse vælger at sjofle vores uddannelse på den måde.
På 4. semester har vi nu fået faget "Webudvikling" hvor vi laver Java Enterprise applikationer med JSP og Servlets. I dette fag bliver vi undervist sammen med et internationalt hold af en dansk underviser der ikke ved synderligt meget om webudvikling og ikke taler synderligt godt engelsk. Heldigvis er jeg så selvhjulpet på 4. semester at finder viden af andre veje (internettet), men jeg synes stadigvæk det er betænkeligt at man lader folk der ikke er faglig rustet til stoffet, spilde unge menneskers tid på den måde. Jeg mener vi, uanset hvor i uddannelsessystemet vi er, har krav på en kompetent undervisning med høj faglighed, uden at vi skal lide under studiets personale/socialpolitik der afholder studiestederne for at afskedige deres inkompetente undervisere.
INTERNETTET
Det største og mest synlige problem ved KEA Medie/IT er dog det trådløse internet. Frem til udgangen af 2011 havde skolen sit eget forholdsvis velfungerende trådløse netværk, men i KEA's ledelse valgte man at it-driften på alle KEA's skoler skulle udføres af en ekstern leverandør og lige siden har det trådløse netværk været meget ustabilt. Det er tragikomisk studiested der uddanner it-folk ikke kan forsyne de studerende med en pålidelig internetforbindelse og det er ekstremt irriterende at studere i sådan et miljø, da man som programmør er meget afhængig af adgang til dokumentation ude på internettet.
Derfor: Udover bøger skal du også påregne din egen 3G-dongle, da du ikke kan regne med skolens internetforbindelse.
SUMMA SUMMARUM
Datamatikeruddannelsen på KEA er en god praksis-orienteret uddannelse med gode rammer for at skabe et godt udbytte, men kvaliteten er ikke stabil. Den skifter alt efter hvilken underviser man er så (u)heldig at få.