[REPLY]
Syntes simpelthen Nemide er noget værre lort!
Fatter slet ikke ideen med det ..
Jeg har bøvlet så man skulle tro det var løgn, med at få mit kort til at virke. Nu hvor det endelig virker, så ved jeg simpelthen ikke hvor man skal have sit nøglekort henne.
Jeg hader det rent ud sagt!
Forbruger found this review useful
Jeg syntes det er alt for besværligt mht. NemId. Hvad skete der af de gammeldages koder man selv valgte. Nu får vi i stedet smidt et stykke papirer med vores koder på som desuden udløber på et tidspunkt. Mange af os har travlt med arbejde og lignende og nu skal vi også slås med det. Jeg tør væde på at de vil tage betaling for det snart... Kan i forstille jer at betale penge for at tjekke sit konto?
Der er kommet mange hårde ord mod Nemid. Jeg synes selv det fungerer fint, og jeg nyder at have ét enkelt login til skattepapirer, homebanking mv, ligesom det er lækkert at kunne logge på uanset hvor man lige er.
Jeg giver kun Nemid 4 stjerner fordi at skulle have et kort med koder på virker anakronistisk. Der burde det være muligt at have en usb løsning eller tilsvarende.
For sikkerhedens skyld, ja så er det vel egentligt OK...
MEN NEMID er bestemt ikke nemt at bruge! I disse digitale tider, burde der være smartere måder at gøre det nemt og sikkert på.
Værsgo, et papkort med koder?? Det havde man i 80´erne da dankortet blev introduceret for danskerne.
Nej, ud med NEMID - ind med gennemtænkte løsninger!
Hvem faan har bestemt at man nu skulle bruge NEM-ID?
Totalt absurd at man skal logge ind på netbank ved at bruge den åndssvage kort.
- Mister du din pung, kan man hurtigt og nemt bruge NEM-ID kortet til at tage dine penge.
De ting, tyv skal bruge er: CPR (Den magiske gule kort), NEM-ID kort (med koderne selvfølgelig) og din dankort med konto nummer - for eksempel.
Andre ting:
Skift adresse (NEM-ID - Fordi det skal være nemt)
Log ind på skat (NEM-ID - Fordi det skal være nemt)
Smart? - Måske
Vanskeligt? - Kurser til folk for at de lærer det? - Måske
Hurtigt? - Nej (kode er hurtigere end pungen)
Kompakt? - Nej (2,5 kort's størrelse)
Sikkert? - fra hackers, ja - fra lommetyve, nej.
Der kunne være bedre løsninger og de kunne ha' spurgt os - BRUGERNE om, hvad vi synes om idéen.
Forbruger found this review useful
Jeg forstår ikke den dårlige indstilling til NemID som der er en tendens til, derfor kommer spørgsmålet op i mig - forstår folk ikke brugen af det - eller er der vikelig så mange der har store problemer med det?
Personligt har jeg ingen problemer - og det giver da en frihed med at du har eet samlet loging til dine offentlige indstanser samt bank mv.
Personligt kan jeg leve med begge metoder - altså den gamle og den nye. Dog har jeg opfattelsen af vi kan få hele Danmarks befolkning med til "det digitale liv" ved at have en simpel, bruger venlig løsning som NemID.
Dog kan det kun blive til 4 stjener herfra, da jeg er tilfreds, men ikke imporneret.
Har på intet tidspunkt oplevet problemer, såvel i oprettelse som under hverdagsbrug. Synes kun det har gjort min hverdag nemmere, eftersom digitalsignatur også er en del af nemid.
Kunne godt ønske min et elektronisk nøglekort som jeg havde med mit activcard hos danskebank, men overlever!
Modsat mange andre synes jeg NEM-ID er praktisk. Én kode og ét login til mange steder. Fedt.
Bjarke Sandbeck, mandelsmutteren and Jan Sørensen found this review useful
Jeg bor i sverige hvor man benytter nogle små elektroniske identitets id " nøgler" og de er 100% bedre den Storm P løsning man desværre har valgt i danmark !
Disse " dåser" holder i mindst 10 år og så slipper man det kludder med at huske et lille stykke papir !
jeg er helt tilfreds med nemid, det funger upåklageligt alle steder, og jeg syns det er super smart med et fælles login til diverse steder, det har jeg stor glæde af! ....MEN, det der papkort er noget juks, det må være en mere up-to-date-løsning, så man ikke skal fumle med et kodekort.... der skulle være en digital mulighed for at kunne benytte nemid uden kort ...på sin hjemmepc fx. (ala digital signatur) Det må ku lade sig gøre i disse digitale tider ;)
Ind til videre har det virket når jeg har været på. Det så også rigtig få gange jeg har benyttet det, da løsningen er tåbelig. At man skal finde en dum lap papir frem hver gang man skal benytte det, det stemmer slet ikke overens med hvilken teknologisk verden vi lever i. Helt fra start burde man have gennemtænkt det bedre, eller kommet med en løsning hvor brugere kan betale for at få en smartere løsning.
Evt. en løsning hvor koderne står på et bærbar medie. På mange telefoner er der indbygget kamera. I dag er det ikke en ny videnskab er lave ansigts genkendelse. Dette kunne være adgangen til at komme ind og se koderne på mediet. Der er mange mulige løsninger, og flere forskellige var også en mulighed, så man selv kunne vælge en løsning der passede brugeren bedst. Men i stedet for valgte man en tåbelig løsning.
Har fået NEM-ID som en af de første i landet, og har aldrig haft noget bøvl. Havde et lignende system fra min gamle bank, så der var ingen tilvændings processer. Begriber ikke hvad folk er så ueninge om i denne sag. Og sikkerheden synes altså også i top, trods andre mener det modsatte. JEg tror bare det er holdningsændringer der i sidste ende er tale om. Teknikken er fin, og hvis ikke man er for dum og skrive sine private brugernavn og kode, så er det altså et system der er rigtig sikkert. Og krydret med nøglering, så er vi oppe på max sikkerhed. *Desuden virker login for mit vedkommende langt bedre end digital signatur, som havde utallige sider hvor jeg ikke kunne køre det på. Så endelig kom der noget her med NEM ID som bare virker.
Og til de som altid brokker sig: Intet serveres på et sølvfad. Åben munden, bed om hjælp og du får det. Det er min erfaring.
Tessa, mandelsmutteren and Jan Sørensen found this review useful
jeg har ikke haft nogen problemer og når jeg har skulle have et nyt kort, sendte de det hurigt.
Hvis nemid var noget jeg var blevet spurgt om, om jeg ville have. Så Havde jeg helt sikkert sagt nej. Men den dag de lukkede for det gamle netbank blev jeg nød til at oprette nemid for at komme på netbank, selv om det var mod min vilje. Da jeg så endelig fik fat på mit nøglekort, var der problemer med at siden gik ned hele tiden og når man skal logge ind, er det bare besværligt med det der nøglekort. Det er lavet af pap, som alene viser at det er gammeldags, istedet skulle have lavet et digitalt system, så man modtager den kode man har på nøgle kortet, som en flash sms. Generelt virker det som en billig og dårlig løsning, ville 1000 gange hellere have det gamle netbank tilbage. Men værst af alt skal man som borger tvinges til og betale for det.
For det første er det alt for tit nede, for det andet er det alt for besværligt, i gamle dage skulle jeg bare bruge min passkey fil og et login og så kunne jeg gå på netbank, og det kunne jeg alle steder, bare jeg havde adgang til nettet, det var meget nemmere. Til gengæld kan man nu bruge det samme login over alt, det er klart at foretrække, men så skal det også fungere bedre! i øvrigt er det ALT for dyrt at benytte for firmaer der vil verificere deres brugers ID!
Jeg arbejder i Afrika, og er afhængig af netbanken. Desværre kan jeg ikke bruge min netbank mere, for jeg har aldrig modtaget et nøglekort. Trods flere henvendelser til banken er kortet ikke kommet frem.
Hvis jeg en dag modtager kortet, kan jeg stadig ikke komme i banken, for nu skal der også en adgangskode til, da jeg ikke logge på med det gamle system mere.
Forstår virkelig ikke alle de negative omtaler som nemID har fået? Er Nordea kunde, og der har det været sådanne at man skulle have en kode på computeren for at kunne logge på netbank, det er slut nu. Synes det fantastisk man bare kan rende rundt med et "kredit kort" og logge på alle computere. Ved ikke hvad det er folk gør galt, har aldrig haft problemer med det?
- Det med svindel eller hvad det var som der stod, ved jeg intet om, så vil ikke kommenterer på.
Martin Nørgaard Svendsen, Tommas, David, Tessa, Bjarke Sandbeck, mandelsmutteren and Jan Sørensen found this review useful
Bestilling af NemID i banken så virker det IKKE pr. automatik på Skat.dk eller andre fine offentlige steder.
Der skal man sjov nok ind og låse NemID kortet op på NemID hjemmeside. :((( TRYK PÅ GODKEND AF KORTKODE Hmm. den kode de skriver passer ikke til det kort jeg har ? Tør man så trykke godkend ? Ringer til dem og får efter lang ventetid svaret ….Glem den kode på skærmen, det er ikke kortkoden ? Hvad sker der. Hjælp ?
Alle burde da vide at et bogstav før de 9 tal på kortet ikke har noget med godkendelses nr på 9 tal på skærmen nu når man skal godkende?
Jeg har NEMID for både mig selv og min virksomhed, systemet virker lige dårligt begge steder - det er besværligt og trættene!
DanID mener jo selv at det er det perfekte produkt de har udarbejdet, og det gør det hele nemmere, der har vidst ikke været nok brugertests.. DanID's holdning til deres produkt, gør det også svært som bruger at forklare dem at dette på ingen måde holder..
Hvis de havde valgt ikke at gå så meget op i deadlines m.m. og fået færdigudviklet produktet, få gjort det mere digitalt og nemmere at håndtere, så kunne det have været et fantastisk produkt, men at slæbe brugerne igennem denne sløve form at en "NEMID" er simpelthen ikke godt nok.. Kom igen!
Forbruger found this review useful
Man skulle tro at de fleste negative anmeldere her på siden aldrig har prøvet at stå i kø på posten/banken for at betale regninger! Eller kommet for sent, efter lukketid, på de samme for at hæve penge på sin bankbog. Kortet med nøglerne fylder ikke mere end et kreditkort som alle alligevel har plads til i pungen. Hvad er problemet? Det skulle lige være det at der er for få nøgler på kortet og at man kan løbe tør for dem i for eks. udlandet.
Michael Nielsen, Martin Nørgaard Svendsen, Tommas, Tessa and Jan Sørensen found this review useful
NemID virker fint og upåklageligt, og i modsætning til den gamle digitale signatur, glemmer jeg aldrig mine koder længere. Og til dem som kritiserer NemID for at være gammeldags: Løsningen er effektiv. Og den er sikker. For at hacke sig ind kræver det afluring af selvvalgt pinkode og kopi af nøglekortet, hvilket kræver fysisk adgang til nøglekortet -- det indsnævrer feltet af mulige hackere en hel del. Ja, et elektronisk nøglekort er marginalt mere sikker fordi man ikke bare kan tage et billede af det, men det er til gengæld dyrere, fylder mere (kan ikke opbevares i pungen), bliver nemmere væk, og er dyrere og mere kompliceret at erstatte. Trods den dårlige omtale er det faktisk en rigtig fin løsning, så jeg synes kritikken af NemID er uretfærdig.
Tommas found this review useful
Fik mit "kodekort" i samme brev som min private nøgle. AMATØRER!
Hvorfor skal vi have et oldnordisk system med papkort som mange ældre ikke kan læse. Jeg synes at det var fint med en PIN-kode og det digitale signatur på en USB-stik. "Noget du har og noget du ved." NemUDU er et klart tilbagesktidt, både mht brugervenlighed og sikkerhed, da vores private nøgle ligger ved DanID.
Selvfølgelig har jeg ikke taget dette oldnordiske usikkerhedslogind i brug, da de frobrød sig mod deres egne regler ved fremsendelsen. Så nu har jeg ingen netbank mere. Jeg har lige her på falderebet fået den fælles PIN-kode fra KMD så jeg kunne logge ind på min eboks og nedlægge den. Så støtter jeg da PostDanmark ;-)
Nu siger de at der kommer en opdateret (up-to-date) elektronisk udgave af NemUDU. Men den bliver selvfølgelig ikke gratis...
Vi bliver holdt for nar!
Bestiller "nemid", for brevet, går ind på nemid.nu for at bruge min engangskode. Den accepterer koden og leder mig bare frem til at ny side hvor jeg skal logge ind igen.
Når jeg så logger ind, så siger den at min midlertidige adgangskode er brugt så jeg skal bestille en ny.
Nemid support fortæller mig at jeg skulle være gået ind på bankens side for at aktiverer min nemid da det var banken der bestilte den til mig
HVOR STÅR DET???????? så skriv det dog til folk. OBS DU SKAL BENYTTE DEN RIGTIGE SIDE FØRSTE GANG DU LOGGER IND, MEN VI SIGER IKKE TIL DIG HVILKEN SIDE DET ER...
lorte system
Dertil kommer at den private nøgle ligger hos et privat firma og ikke hos ejeren af den private nøgle. andre har dermed adgang til din private nøgle. Den private nøgle som entydigt skulle identificere dig som person, er dermed ikke sikker. Man kan ikke hævde at det kun kan være dig som person der har skrevet under...
løsningen bryder mange sikkerhedsprincipper, og er derudover baseret på PAPKORT!!! oldnordisk.
Arufu It-Support found this review useful
Egentligt er løsningen med en transportabel nøgle fin. Jeg min egen PC, som sikkert de fleste, og derfor er det tåbeligt at jeg skal finde min pung og studere nøglekort for at gå på netbank eller lign. Man vil kunne lave sikkert nok setup ved at have en nøgle installeret på computeren.
En valgfrihed så begge måder virker, ville være 5 stjerner!
Hvad skete der lige her? Hvordan kan man rulle en over 10 gammel løsning ud til alle danskere?
For over 10 år siden, da jeg var kunde i Jyske Bank, fungerede adgangen til deres netbank på nøjagtig samme måde, som NEM-ID.
Som udvikler i IT-branchen, er jeg normalt åben over for nyt, men ikke når tingene bliver gjort mere besværlige eller en gammel teknologi serveres på nye flasker.
Ærgerligt at bruge så mange skattekroner på en forældet løsning. Dem der har fået solgt denne løsning må sidde og gnide sig i hænderne, for ret mange udviklingskroner kan det ikke have kostet.
Stenbukken1977 found this review useful
Først og fremmest vil jeg da sige, at NemID fungerer fint, det har godt nok været nede et par gange, men start vanskeligheder hører til hverdagen.
Men når det så er sagt, så må de godt finde en anden løsning, end det forbandede lille tal-kort, der er en MEGA ommer. Vi lever i en moderne tidsalder, forny jer :)
Hvad sker der for oldnordisk papkort... Og at der kommer en løsning som er "digital" er fint, men det skal fandeme være GRATIS! Stabiliteten er simpelhen ikke acceptabel..
Dog det mest besværlige at arbejde med til dagligt, kan godt være det er en fordel når man er væk fra sin pc og skal logge andre steder fra verden, men der stopper også det nemme i nemid.
Det værste system jeg til dags dato er blevet tvunget til at bruge. Det er jo et skridt 10 år tilbage rent teknisk.
Det er hæsligt! Det er alt for besværtligt med det kort, og der er 100% sikkerhed for jeg smider det væk inden ret længe.
Giv mig min Digital signatur tilbage og giv mig mit Certificat. Der er jo ingen der seriøst bruger netbank på f.eks. biblioteket.
Endnu et offentligt IT projekt der er dømt til at fejle.
Jakob Aaskov Nielsen found this review useful
Fik NemID tilsendt via min bank. Aktivering gik fint, og har ingen problemer haft med at logge ind overhovedet. Men - jeg læste også hvad der rent faktisk stod i de breve, jeg fik tilsendt - og hvad der stod i aktiveringen.
Det har klart gjort det lettere for mig, at jeg kan bruge samme login til både netbank, e-Boks, SKAT, posthuset mv.
Har hurtigt vænnet mig til kodekortet. Forstår ikke al den kritik, for jeg har ingen problemer haft, heller ikke i min omgangskreds.
Jeppe Andersen found this review useful
Ja, det system vi havde virkede fint. Ja, der er gået trend i at svine det til. Ja, der er sikkert problemer i starten, men...
Har brugt det et par uger nu, og jeg har i virkeligheden ikke det store at brokke mig over.
Kortet kan foldes sammen, så det passer i størrelsen med et dankort, introduktionsbrevet lover højt og helligt at de vil sende mig et nyt kort, inden jeg løber tør for koder (det vil vise sig), og det er alligevel rimelig praktisk at have én samlet måde at kunne logge sig ind de steder, man har behov for, netbank, e-boks, skat mv.
Jeg giver det en chance.
På trods af de mange sikkerhedsproblemer med nemID løsningen, forsøgte jeg for to måneder siden at gå i gang med at anvende nemID. Nu - 2 måneder og mere end 10 henvendelser til supporten - fungerer noget af nemID.
Det er mit indtryk at folkene bag nemID enten groft har undervurderet opgaven med at drive løsningen, eller kraftigt mangler de fornødne kompetencer. Jeg er meget bekymret for stabiliteten og sikkerheden i løsningen, når de ikke er istand til at løse banale login problemer.
Har to ord til nem-id: fuck nem-id.
Burde hedde besværlig-id i stedet.
watch found this review useful