[REPLY]
Så enkelt kan det siges. Hvis man slår op på side 1 i usability håndbogen står der noget i retning af:
"Hvis en bruger ikke kan finde den funktion han/hun leder efter, er det designerens skyld"
Men når tusindvis af brugere ikke kan benytte et system til de simple opgaver det var designet til - er det slet og ret i stykker.
Jeg er meget glad for jeg ikke arbejder inde på uddannelseskort.dk. Det må være et meget utaknemmeligt job der kun er besværliggjort af et ekstremt amatøragtigt IT system.
Jeg har haft adskillige opgør med den helvedesside. Senest har jeg ikke været i stand til at bestille et nyt kort. Angiveligt fordi jeg fået tykket mig selv op i hjørne og bestilt to kort med overlappende perioder. Det ene er så blevet afvist af DSB, men ikke uddannelseskrot.
Resultatet bliver så at jeg ikke kan bestille et kort til næste periode, fordi de efterfølgende har rettet fejlen, så man ikke længere kan bestille overlappende kort...
Og ja, jeg kender også godt til den der: "Alle vore linjer er optaget, prøv igen senere"
Flere anekdoter her: http://retrospekt.dk/tag/uddannelseskort/
Jeg skulle vente 7 uger på mit uddannelseskort, havde bestilt i god tid for at være sikre på at jeg fik det til tiden, men det resulterede i at jeg skulle købe et pendlerkort til den første måneden, tillige med at jeg stadigvæk skulle betale for den første måneden på mit uddannelseskortet. Så troede så problemerne var slut. Men da kortet så skulle fornys havde jeg i forbindelse med det første tilmeld mig dbis for at betalingen skulle kører automatisk over mit dankort også når det skulle have et nyt. Havde også tilmeld mig automatisk fornyelse af kort. Nu her 2 dage før det første kort udløber, er der ikke kommet et nyt med posten. har lige haft ringet og der er ikke udmiddeltbart noget nyt på vej...Hvis jeg skal vente mere end en uge på kortet, er det billigst med pendlerkort.
Kim Christensen found this review useful
Bestilte den 20. september uddannelseskort. Havde forsøgt tidligere, men da havde den adresse systemet sagde jeg havde forkert, så måtte ringe ind og høre hvad jeg skulle gøre. Telefonmanden sagde at der ikke var noget at gøre, så jeg måtte skrive at min rejse var fra en anden bopæl end mit "hjem". Jeg valgte den foreslåede dato for hvornår kortet skulle være gyldigt fra.
Modtog få dage efter bekræftelse på at min ansøgning var behandlet af mit uddannelsessted. Jeg tilmeldte mig deres betalingsservice DIBS. og forventede at modtage kortet så jeg kunne bruge det når det var gyldigt.
I dag var så dagen hvor kortet gælder fra. Men da jeg ikke har modtaget det, ringer jeg til DSB kundeservice. Venter i kø i 25 minuter før jeg kommer igennem. Damen kan bekræfte at kortet er bestilt og alt er som det burde. Men kan ikke sige andet end at jeg først kan forvente det om en uges tid efter gyldighedsdatoen.
Jeg spørger om jeg kan få refunderet mine transportomkostninger for den periode jeg ikke har kortet, men at det er gyldigt. Det siger hun at de ikke plejer, men at jeg kan skrive til uddannelseskort@dsb.dk og "klage" til dem. Hun kan nemlig ikke gøre mere.
Så jeg skriver en mail til adressen, og forklare situationen, men har nu modtaget autosvar om at man kan ringe til dem (det nummer jeg ringede på før) og at de derfor ikke svarer på min mail.
Jeg tager dagligt toget fra østerport til trekroner, hvilket er 7 zoner og 39 kr. med klippekort hver vej. Dvs. 78 kr hver dag jeg ikke har kortet. Det er ikke noget jeg har råd til med SU-baseret økonomi.
Det kan for mig at se, ikke være rigtigt at man ikke får kortet inden den dato de selv foreslår når man bestiller. Det ville være som at købe en kage hos bageren, men kun få den halve. Man skal få hvad man betaler for!
Jeg har modtaget et uddannelseskort fra DSB, med kun halvdelen af de zoner jeg havde bestilt på nettet, og det var endda efter at jeg opdagede at deres system havde lavet kuk i datoen og angivet at jeg først skulle modtage kortet i 2014.
Da jeg ringer og fortæller det til den forvirrede unge mand i røret, fortæller han mig at selvom han kan se på skærmen at jeg havde bestilt 4 zoner, og ikke 2, så er det mit eget problem, at DSB ikke kan gøre noget for mig og at jeg ikke får noget ud af at skrive til dem. Da jeg så siger at jeg to gange har siddet i telefonkø i 20 minutter til deres afdeling, siger han så bare "ej, så lang tid kan det da ikke være".
Det er jo så ringe service at det næsten er komisk.
Jeg har selvfølgelig taget konsekvensen og afmeldt mit abonnement, det er en beslutning jeg personligt er tilfreds med til gengæld er jeg lidt ærgelig over at 1 stjerne er minimum i denne anbefaling da jeg mener at det er langt mere end de banditter fortjener.
Helt igennem dårligt system og elendige rabatter. Jeg fortryder så meget at have bestilt det her kort. Der er ingen fleksibilitet at hente hos deres såkaldte "kunderservice". Det eneste de gør er at skyde en ned og de kan på ingen måde hjælpe en.
Ringede ind til dem og prøvede at få annulleret mit kort inden det gik igang og inden at de hævede pengene fra min konto, men skulle stadigvæk betale 100.- i afgift.
Så nu har jeg som studerende betalt 100.- i gebyr for IKKE at gøre brug af kortet og sende det tilbage inden perioden startede.
Er det mon sådan at man støtter studerende i landet?
Jeg bruger mit uddannelseskort til at komme fra Århus til København (altså en lidt lang tur at finansiere selv). Desværre kom kortet ikke til den tid jeg havde bestilt det til, faktisk på trods af at jeg havde været ude i rigtig tid. Da jeg ringede ind for at høre om de kunne gøre noget midlertidig for mig, så jeg kunne møde til min undervisning, sagde de at der ikke var noget at gøre, men at jeg måtte købe en billet t/r Århus-København, for egen regning - Elendig Service at skulle betale dobbelt så meget, når jeg havde mit på det tørre
Simone Dippel Andersen found this review useful
I stedet for at give friheden til de studerende så de selv kan gå ned og købe uddannelseskort, når de har behov for det, skal det pludselig bestilles online. Det er ikke bare besværligt for os studerende, det lægger også meget mere arbejde over på SU-styrelsen.
Når de tydeligvis hverken har afsat mandskab eller penge nok af, til at besvare henvendelser, og behandle sager inden for en fornuftig tidramme, forstår jeg simpelthen ikke hvad målet med det nye system er. Har talt med mange på mit uddannelsessted, og har ikke hørt andet end problemer. Problemer der dækker alt fra; bestillingen på hjemmesiden, der henter forkerte adresser der ikke kan rettes; Opkald og mails der aldrig besvares; Bestillinger der aldrig bliver behandlet, og mange flere.
I forvejen er rabatten på uddannelseskortet så beskeden at jeg ikke kan forstå hvorfor det skal gøres så besværligt.
Jeg undrer mig også over hvorfor tilbuddet "HyperCard" til folk på ungdomsuddannelserne, ikke er gældene for folk på videregående uddannelser. På de videregående uddannelser er folk meget mere økonomisk selvstændige, og står ofte alene med en i forvejen presset økonomi. Noget man langt fra gør på ungdomsuddannelserne hvor langt hovedparten stadig er hjemmeboende.
Simone Dippel Andersen found this review useful
Det er under al kritik at DSB først siger at man kan købe et periodekort, hvis ens udddannelseskort ikke er ankommet til tiden (hvilket med al rimelighed må være mindst dagen før gyldighedsdato), og når man så køber et periodekort fordi uddannelseskortet ikke er ankommet den dag man skal bruge det, så løber de fra deres løfte.
Jeg bestilte mit uddannelseskort i starten af august til at gælde fra 5. september og d. 12. august blev anmeldelsen send videre til DSB.
ugen før jeg skal modtage kortet har jeg intet hørt, DSB har ikke trukket penge og ser i det hele taget ikke ud til at foretage sig noget.
Jeg kontakter DSB og efter ½ time i kø får jeg fat i en person, der siger at de er forsinkede, men jeg kan ringe igen 2 dage efter, hvis de ikke har trukket penge på mit kort og derefter købe et periodekort, som jeg så kan få refunderet. Hun siger samtidig at de er ved telefonerne til kl 22 (en oplysning der ikke kan bekræftes via DSB's hjemmeside, hvor der ikke står noget). Da der ikke er trukket penge ringer jeg igen, men efter kl 19 en fredag, hvor de så har lukket da de lukker kl 18.
Da jeg skal bruge kortet efterfølgende mandag, og de hverken har trukket penge eller på anden måde informeret om at kortet var på vej, vælger jeg at købe et periode kort, da det koster mig min 40 kr hver vej i klip at komme til skole (og 84 kr hvis jeg købte billetter).
Da jeg kommer hjem mandag er kortet så kommet, og jeg ringer til DSB for at høre hvordan jeg kan få refunderet mit periode kort, hvilket de nægter at gøre, fordi jeg ikke ringede til dem inden jeg købte det. De mener også at de har leveret kortet til tiden, da de har leveret det den dag det skal bruges - hvilket jeg er lodret uenig i, hvis jeg skal bruge kortet d. 5. september kl. 8 om morgenen, så skal det sgu ikke komme med posten kl 14 den dag. De mener desuden jeg skulle have haft tålmodighed et par dage og købt billetter i ventetiden - på 3 dage ville det have kostet mig 500 kr som de naturligvis heller ikke har tænkt sig at refundere.
Efter en længere snak med flere forskellige personer bliver det til at jeg kan prøve at sende mit periodekort og så vil de muligvis (!) refundere det, hvis de mener at der er sket en fejl i processen - de holder stadig på at jeg ud af de penge der ikke var trukket og den mail om at kortet var på vej de først sendte d. 6. september kunne gætte at kortet ville komme - og at jeg desuden i det hele taget skal bøde for at de klokker i det.
Jeg valgte dog ikke at sende kortet, da jeg var så heldig at det sted hvor jeg købte det var villige til at refundere det uden gebyrer, selv om det var købt dagen før.
Har nu siden Juli forsøgt at få et kort igennem til min datter.
Snakket med DSB / Skolen og ingen har styr på hvad der sker.
Nu har vi nået Sept. ! Hun har stadig intet kort.
DATO INDE PÅ UDDANNELSESKORT:DK ER LÅST
HVEM KAN LAVE DEN RIGTIG ? DSB MENER DET ER SKOLEN / SKOLEN MENER DET ER DSB ?
Jeg arbejder til hverdag med pc. og bruger systemer som er tilkoblet i hele verden .
Hvorfor i hel… kan man ikke lave et simpelt system online som hvor man kan bestille sit bus/tog kort.
Opfordre alle til at anlægge sag mod uddannelseskort.dk og forsøge at få deres dyre billetter godt gjort.
(stakkels de menesker på skoler som skal stå model til skideballer)
Jamen ligesom de andre siger her på siden. det virker som om der ikke rigtig er styr på det og hvad de laver. deres side er noget værre lort ligesom resten af Borger.dk utrolig svær at finde ud af hvis ikke man lige ved hvilke kategorier forskellige ting ligger under. men jeg har utrolig svært ved at få mig et hypercard og det ser ikke ud som om der sker noget. noget være lor*
Christel Alstrup found this review useful
Det ærgrer mig, at jeg SKAL give mindst 1 stjerne, for det her system har ikke fortjent nogen! Jeg er simpelthen så frustreret. Jeg har nu 2 gange fået afslag med begrundelsen, at jeg ikke er indskrevet på uddannelsen. Men jeg ER indskrevet! Jeg har talt med su-vejlederen på mit studie, og hun er ganske uforstående overfor afslaget. Hvis jeg ikke var indskrevet på uddannelsen, kunne jeg jo heller ikke modtage SU, men det gør jeg. Og så vidt jeg har forstået bliver mitUddannnelseskort også administreret af Statens Uddannelsestøtte, så det giver slet ingen mening. Nu har jeg så en masse ekstra udgifter til transport, fordi deres system laver fejl. Og det er meget svært at finde ud af, om det er bedst at købe et klippekort eller punge ud med de 12xx kr for et månedskort, fordi man ikke kan vide, hvornår man får det udannelsekort -HVIS man da får det. En af mine studiekammerater har spurgt en medarbejder, hvorfor de egentlig lavede systemet om, og hun var så fræk at sige, at det var for at gøre det nemmere for de studerende, fordi de så ikke behøvede gå ned på tog/rutebilstationen og købe kortet. Det er jo en kæmpe løgn eller verdens dårligste joke! Man skal jo stadig i banken eller på posthuset for at betale, for det kan man selvfølgelig ikke med netbank. Hvori består forbedringen for de studerende??? Jeg vil da tusind gange hellere gå ned på rutebilstationen og købe mit kort, og få det udleveret MED DET SAMME end blive kørt rundt i manegen på den her måde. Jeg har opfattelsen af, at det er nogle utroligt inkompetente mennesker, der står bag det her system, og det er da BESTEMT ikke for at gøre livet nemmere for de studerende -det er sgu da for at de har kunnet spare penge på en eller anden måde. Indtil videre har det i al fald kun gjort mit liv mere surt!
S. Hansen and Simone Dippel Andersen found this review useful
Jeg har præcis samme opfattelse som H.Nielsen, så der er ingen grund til at skrive hele hans anmeldelse om igen. Men generelt et meget tungt system at danse med!
Jeg vil lige tilføje at hvis man får forlængede sin SU, f.eks. hvis man skriver speciale, og ikke bliver færdig til det givne tidspunkt, og man så forlænger sin SU, så bliver det ikke automatisk muligt at forlænge sit uddannelseskort.. feltet "Du har ret til uddannelseskort til den nuværende rejsestrækning i perioden" beholder de gamle datoer, og du er herefter tvunget til at kontakte uddannelseskort.dk (kontakten sker selvfølgelig via mail, da deres telefon system konstant er "optaget" - tvivler på de rent faktisk har en telefon..
Christel Alstrup found this review useful
Uddannelseskortet har for mit vedkommende aldrig fungeret, men nu er den helt gal! Om det er mig der bare ikke kan gennemskue det nye login- og bestillingssystem kan jeg ikke svare på, men når man ringer til kundeservice for råd og vejledning, kan man ikke engang få lov at vente i kø, man får bare at vide, at man skal ringe senere! Jeg har netop ændret uddannelse og strækning på mituddannelseskort.dk, men nu kan jeg ikke bestille noget kort, da den funktion ikke længere er på siden. Dette er muligvis fordi mit uddannelsessted skal godkende, at jeg studerer der, men så lad mig da i det mindste få min kortbestilling godkendt i samme omgang - det SKAL jo ske senest 14 dage inden jeg skal bruge det, hvis jeg vil være "sikker" på at få det.
Men selvom jeg bestiller kortet tidligere end 14 dage før, får jeg det ikke til tiden. Jeg har 3 gange tidligere bestilt uddannelseskort, og ingen af gangene virkede det. Den ene gang, skulle jeg bestille til en bestemt periode, men kortet blev automatisk bestilt for et halvt år, med en helt anden start- og slutdato, end jeg havde angivet. Og da det forkerte kort var aktivt inden for 14 dage, kunne jeg hverken slette eller ændre i bestillingen, jeg kunne kun annullere det, hvilket betød, at jeg måtte klare mig uden uddannelseskort indtil det forkerte, annullerede kort var udløbet. Og jeg skulle endda betale 100 kr. i afgift fordi systemet, eller hvem det nu var, havde lavet en fejl. Hvorfor et kort ikke kan slettes går ud over min forstand, specielt når der er enighed om, at fejlen ikke er min.
Jeg er ubeskriveligt frustreret over, at vi studerende skal trækkes med et system der fungerer SÅ dårligt og har et SÅ lavt service-niveau. Hvis jeg da bare havde et alternativ, uden at jeg skulle ruinere mig selv. Jeg føler mig ganske magtesløs over for en institution af denne størrelse, der åbenbart ikke magter hverken den opgave der stilles eller den kritik der følger i kølvandet.
Martin Grønbæk Lauritsen, Christel Alstrup and S. Hansen found this review useful
Fra starten kunne jeg ikke se, hvorfor det ikke bare kunne køre, som det altid havde gjort. Altså i mit tilfælde at købe det ved rutebilstationen.Men jeg gav det alligevel en chance.
Efter diverse problemer med billedet, som jeg endte med at skulle sende pr. post i stedet for digitalt, har jeg endelig fået mit kort, som er ganske uhandy stort sammenlignet med mit gamle månedskort.
Derudover er det fuldt ud latterligt, at man skal ned i banken eller på posthuset for at betale, så man kan sætte kvitteringen ind i kortet. Ja - man kan også vælge at gå ind på midttrafiks hjemmeside for at betale, men her skal jeg så åbenbart vente på at kvitteringen bliver sendt.. Fedt hvis den bliver væk i posten eller på en eller anden måde bliver forsinket!
Det var meget nemmere før, hvor man bare kunne gå ned for at "opdatere" kortet, den samme dag, som man skulle bruge det fra.
Christel Alstrup and S. Hansen found this review useful
Da jeg ikke ønsker at fortsætte med mit uddannelseskort, valgte jeg at framelde det inde på deres hjemmeside, men efter at have gjort det, er jeg siden midnat blevet spammet med, at jeg skal bestille et nyt uddannelseskort. Næ, gu fanden vil jeg da ej. Jeg har afmeldt lortet, så skal jeg da ikke spammes med det. Har modtaget 16 e-mails fra dem på 16 timer!
Det er nu stoppet, efter henvendelse.