M vd Lingen´s profile

Reviews (9)

Caiway

Caiway een zeer onbetrouwbare partij voor internet en televisie!

Inmiddels zijn we alweer een paar jaar verder in de gemeente Albrandswaard nadat Caiway alles heeft overgenomen van de gemeente. Daarmee werd CAI Albrandswaard dus Caiway.

Destijds hield ik al mijn hart vast met de beloofde en gemaakte afspraken. Nu, bijna 3 jaar na dato, blijkt er niks meer van te kloppen.

Een paar belangrijke punten, die niet worden nageleeft;

Punt #1
Prijzen zouden niet stijgen de eerste jaren. Dit bleek na de eerste week al een loze belofte te zijn, aangezien Eredvisie Live (o.a.) al meteen een prijsstijging te verwerken kreeg, namelijk waar men eerst 9.95 Euro betaalde per maand, betaald men nu 16.95 Euro per maand.

Dat is een prijsstiging van ruim 40%. Inderdaad! Te absurd voor woorden. En Caiway schuilt zich achter regeltjes en dergelijke.


Punt #2
Wij zouden de beschikking krijgen (op korte termijn) over een complete HD-programmering zoals Caiway deze aanbiedt (net als bij de concurrentie, zoals Ziggo, UPC en dergelijke).

Helaas blijkt bijna na 3 jaar dit nog altijd niet gerealiseerd te zijn. Op dit moment beschikken wij over nog altijd evenveel HD-zenders als voor de overname van CAI Albrandswaard door Caiway, namelijk drie (3) schamele HD-zenders; Nederland 1, 2 en 3. En wederom verbergt Caiway zich achter onduidelijke regeltjes en dergelijke.


Punt #3
Eén van de belangrijkste redenen voor de gemeente van Albrandswaard om het kabelnetwerk te verkopen (naast geld natuurlijk), was dat de kwaliteit van het netwerk en daarmee de uitzend kwaliteit sterk verbeterd zou worden. Daarnaast zou er binnen 2 jaar glasvezel liggen en beschikbaar zijn voor alle inwoners (met de vele, doch dure, voordelen hiervan) en ook zou Caiway het netwerk openstellen voor 1 á 2 andere aanbieders.

Dit is allemaal vastgelegd in contracten en papieren, echter is de naleving hiervan ver te zoeken. Rekam zou de voornaamste kandidaat zijn om gebruik te mogen maken van het netwerk van Caiway. Echter bij navraag (onlangs nog een tweede poging gedaan) blijkt hier niets van waar te zijn.

Reactie van Rekam:
Naar aanleiding van uw vraag hebben wij bij Caiway geïnformeerd naar de voortgang. Bij Caiway heeft een directie wijziging plaatsgevonden.
Ook de verkoop van CIF van CAIW aan KPN heeft geen doorgang gevonden. CIF is daarmee eigenaresse van CAIW gebleven.

De (nieuwe) directie van CAIW meldde ons dat zij op het voornemen om het mogelijk te maken dat het Rekam pakket ook op CIF netwerken aangeboden wordt, ingetrokken hebben. Wij kunnen u dus niet anders dan naar CAIW/CIF verwijzen voor een antwoord op uw vraag.

Dat wil dus zeggen (zwart op wit) dat Rekam, of welke andere partij dan ook, toegang gaat krijgen tot het netwerk van Caiway. Dit in tegenstelling tot eerdere beweren en wat er schriftelijk is vastgelegd in contracten in papieren. Caiway houdt daarentgen nog altijd vol dat het netwerk open gesteld gaat worden voor tenminste één (andere) aanbieder. Gezien de huidige handelswijze en om de huidige regelgeving te slim af te zijn, geloof ik dat ook wel.

Waarschijnlijk zal het netwerk opengesteld worden voor niemand minder dan Caiway Zakelijk (natuurlijk). Op die manier voldoen ze aan de afspraken en kunnen ze nog de hoofdprijs voor hun "diensten" vragen. Wederom pure misleiding van de (onwetende) consument.

Wie profiteert als enige hiervan? Caiway zelf natuurlijk! Wie wordt, zoals gebruikelijk de dupe van dit wanbeleid? Juist, de klant (zoals altijd). De klant van Caiway (in de gemeente Albrandswaard) gaat flink meer betalen voor hetzelfde aanbod en beloftes c.q. afspraken worden totaal niet nageleefd.

Daarnaast rommelt het aan alle kanten bij Caiway; lange telefonische wachttijden, slechte support en ondersteuning, onbekwaam persoon en telefoon medewerkers, wanbeleid, etc., etc., etc... De lijst is te lang om hierop serieus in te gaan. Dit blijkt ook wel door de vele, vele klachten op die circuleren op het internet op diverse klachten en beoordeling websites (waaronder internetervaring.nl).

Ook in professionele enquete's blijkt Caiway bijna in alle gevallen de slechtste provider in Nederland te zijn en scoort vaak een dikke onvoeldoende op het gebied van aanbod, klantgerichtheid / klantvriendelijkheid en kwaliteit.

Regelmatig ziet men op social media en dergelijke klachten voorbij komen m.b.t. Caiway over (de onbekwaamheid) van hun persoon, storende TV zenders en tergend langzaam internet (of helemaal geen internet). Veel websites worden inmiddels al geregulierd op het internet door Caiway en / of haar werknemers. Het zomaar verdwijnen van negatieve reacties gebeurd vaak.

En mochten klanten na weken doorblijven zeuren, dan probeert Caiway dit ALTIJD af te kopen door de klant een vergoeding te geven in de vorm van een korting op het abonnement. Op die manier is Caiway ervan verzekerd dat de klant iets minder zeurt en toch klant blijft, hetgéén inhoudt dat Caiway doodleuk verder kan gaan met het uitmelken van de consument.

Inmiddels heb ik zelf natuurlijk ook al actie ondernomen en diverse overheids- en consumentenorganisaties over deze wanpraktijken ingelicht, echter blijkt al snel dat het deze partijen niet veel interesseert. Vaak verwijst men door naar een andere instantie die, op hun beurt, je weer doorstuurt naar ergens anders. Een typisch gevalletje van "de pot verwijt de ketel dat hij zwart ziet". Of, het zal toch niet, worden deze instanties "gesponsord" door Caiway d.m.v. een fikse vergoeding om zich stil te houden?

Wie zal het zeggen, mij zou het in ieder geval niet verbazen. Inmiddels ben ik alweer bijna 3 jaar bezig om simpele problemen op te lossen en het één en ander uit te zoeken, maar de energie begint zo langzamerhand op te raken. Zeker wanneer diverse instanties je in de steek laten, denk hierbij o.a. aan; Opta, NMa, Consumentenbond, Vara's Kassa!, Tros Radar, etc., etc. etc...

Het doet ze allemaal niks, ondanks de vele, vele klachten op het internet. Ze vinden het allemaal best onder het mum van "laat de consument het maar lekker uitzoeken".

Hardwareversand

Bad and slow service. Also no replies on emails when you have paid for your order.

I first placed a big order (almost 1500 Euro). However after that I finally received the products, the ordered videocard was badly damaged, so I started a RMA-procedure. But since that goes really slow at Hardwareversand.de, I decided to place a new order for the same videocard and get a refund for the other one.

I placed and paid for this new videocard on the 7th of March and send an email to Hardwareversand.de including screenshots of the wire-transfer / payment. But (of course) no reply at all.

The next day I send them a new email (including the screenshots of the payment once again) and aksed them if they could speed up things. But of course AGAIN no reply back on my email. After that I send them a couple more emails, but AGAIN no replies.

It's very upsetting and disappointing that a company doesn't treat customers very well. You would expect a company would treat paying customers better, especially since the economy isn't that good.

Anyways, now I understand why the "service" of Hardwareversand.de doesn't win any prices at all (Versender des Jahres 2012).

Hardwareversand.de = avoid at all costs, unless you have no other choice.


// UPDATE 12.03.2013

On another website they said the following and I quote:

Thank you for your review. We apologise for the inconviniences. Due to the high mail volume timely processing is not always possible. Of course sending us up to 6 E-Mails per day doesn´t speed this up. Your payment has been booked and the item has been send out. Unfortunately you haven´t send back the defective item yet. As soon as it arrives we will arrange a refund.

Best regards
hardwareversand.de GmbH

This is complete nonsense!! Because read the following (as my answer):

Wow, after placing negative feedback I finally received a reply back (not by email though).

I also just checked my account on Hardwareversand.de, HOWEVER nothing has been shipped, so the previous statement and I quote: "Your payment has been booked and the item has been send out." is a complete LIE!

And in regards to your comment and I quote once again: "Unfortunately you haven´t send back the defective item yet."
That's correct, if you HAD read my email(s), you would have known I would swap the cards as soon as I have received the replacement. The system is currently live and I cannot use it without a videocard (doh). I explained this several times already in the emails (on which I do not receive an answer).

The truth about Hardwareversand.de

Fact #1 - Hardwareversand.de tells you lies!!
Hardwareversand.de tells you lies. They said (read above) that the item has already been shipped, however in my account it doesn't say so. Also there is no tracking number at all!

See this screenshot I have made just now (12.03.2013 9:15 AM): http://www.mvdl.info/hwversand.jpg
As you can see for yourself it clearly states nothing has been done to my order, let alone being shipped!


Fact #2 - Hardwareversand.de tells you more lies!!
They also do not read emails in contrary to what they say. Otherwise they would have understand that I will be returning the defective videocard AFTER I have received the new card and AFTER I have replaced the defective card with the new card (as clearly mentioned in my emails). So another lie...? Because they didn't read my emails at all?


Fact #3 - Hardwareversand.de doesn't care about customers!!
I have send Hardwareversand.de several emails about the defective videocard and about the new order (including screenshots of the payment by bank), however they don't feel the need to reply at all. After placing negative feedback here (and on several other review sites) they finally respond on here (and I still haven't received a reply on my emails). Very, very bad. I work at a company with over 50.000 customers and we always try to reply our customers within 1 (or a maximum) of 2 working days. And not through a negative review.


Ordering at Hardwareversand.de will clearly create problems. My personal advice is to look at other shops, other than Hardwareversand.de, because they really do not give a s.... about customers.

TWO THUMBS DOWN for Hardwareversand.de

It really comes as no surprise that they didn't won any prices for their "service".

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

UPDATE 28th of March 2013

Well after finally receiving my order, however the videocard was defective (one fan wing was broken off). I contacted MSI (the videocard manufacturer) and they said to just RMA with the store where I had purchased it (Hardwareversand.de).

So I started a RMA-procedure for the videocard through their website. However since the videocard was working (only not 100%) and was in a live system I needed a quick solution. So I already ordered a new videocard, so I could replace the defective videocard with the newly ordered one.

After a few days I received the new videocard and replaced the defective videocard with the new one. I have send back the defective videocard the same day. According to the trackingnumber (3SERS00052280) the videocard was delivered SUCCESFULLY on the 23rd of March. So the refund could take place.

However I needed a few other products, so I placed a new order (with a lower value than the RMA-ed videocard). This order has the number: 1502860804.

I mailed them now many, many times, however their reponse time is pretty bad. What's even worse is that Hardwareversand.de really has problems reading emails correctly, because I stated several times that they do not need to refund my RMA-ed videocard, however they can subtract the order amount from the new order and ship that order out and refund the rest. I also mentioned (several times) that I already RMA-ed the defective card including trackingnumber.

HOWEVER, I am getting emails back stating they:

Hardwareversand's answer #1:
They state they never received the card, while online tracking shows the card as being delivered correctly to Daimlerweg 2 59519 Germany.

Hardwareversand's answer #2:
They didn't receive the trackingnumber at all, however this was CLEARLY mentioned in all of the emails I have send so far.

Hardwareversand's answer #3:
They tell me to pay for the new order?! Why should I pay, when Hardwareversand.de still owes me money from the RMA-ed order?

Hardwareversand's answer #4:
They state they have changed the invoice correcly. However the invoice is only corrected by 2 Euro?! While the videocard was way over 100 Euro's!!

Now I have started to email them every minute, until this gets solved. I am sick and tired of the incomptence of Hardwareversand.de. Not only don't they respond slow to emails, but they also do not read emails correctly.

It's no wonder at all it's raining complaints on all review websites (including Trustpilot) about Hardwareversand.de.

In my opinion, they should fire everyone overthere and hire some real professionals, instead of these amateurs.

If everything was handled correctly (and it's really not that difficult as show below) my order COULD have shipped out already on the 26th of March, which would mean I would have the order today or tomorrow the latest. However at this moment I doubt I will ever receive my order or a full refund...

Like mentioned above, it's not rocket science!

Refund of RMA-ed videocard: 124.65
New order (1502860804): 112.68 - (minus)
Total to be refunded: 11.97

Apparently for the people working at Hardwareversand.de this is very difficult to understand, which says enough about their intelligence and their incompetence.

Most probably, if Hardwareversand.de even responds to this complaint, they will state I send them to many emails (spamming) and ignore the current situation completely. But this all could be avoided if;

a) my emails were correctly read, handled and responded quickly to.
b) my new order was subtracted from the refund (RMA-ed videocard)

Sheesh...

I think I will be ordering at jacob-elektronik.de, computeruniverse.net or caseking.biz next time. Though their prices are higher, but with them everything gets solved quickly, unlike with HardwareShitVersand.de!!


--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

UPDATE 5th of April 2013

Well finally I got refunded. But, oh boy, what bad service at Hardwareversand.de! Not only did they decide to cancel my other order, Hardwareversand.de also deleted our account because we complained to much about their BAD SERVICE!

Now we cannot RMA any products which become defective, because they closed our online account. This means not only that we cannot place new orders, but we also cannot issue an RMA through their website (account > refund / rma).

We have done many, many online orders with many different companies / webshops from all around the world (including Germany, England, Belgium, USA, etc.) and we never and I repeat again; NEVER had so many problems and bad service as with Hardwareversand.de. Even Alibaba.com sellers (China) are more professional and polite in comparism.

They don't give a .... about their customers. Not only do they hardly respond to emails (takes them several days before you receive finally an answer), but your emails are being read 1/3 in general or they aren't being responded at all and simply ignored!!

I would also recommend everyone, who has problems with Hardwareversand.de, to make an official complaint with Trusted Shops (where they are a member). Hopefully, with enough complaints, they will shutdown or at least reprimand Hardwareversand.de! Because this cannot go on further. People are being scammed, or send broken goods, while there is no support available.

Hardwareversand.de is cheap, but their service and products are even cheaper (which is a bad thing).

So once again; everybody who has or experienced problems with Hardwareversand.de, or their products or their service, please, please make a official complaint with info [at] trustedshops.de (Trusted Shops German division) and hopefully they will take action, because this cannot continue like this...

Also share your experience with others on other review websites and forums. People must be warned about Hardwareversand.de and how to treat their customers...

People be warned about Hardwareversand.de!

13 March 2013

Reply from Hardwareversand

Dear Sirs

as we´ve already told you the Item has been send out, which can be proved. Due to the high mail volume timely processing is not always possible. Of course sending us up to 6 E-Mails per day doesn´t speed this up. To call us a liar will certainly not get you anywhere.

Best regards

hardwareversand.de

Misco

Bij Misco blijft elke aankoop een "miskoop"...!

Wij hadden een aantal hardeschijven nodig, op de website van Misco.nl stond aangegeven DUIDELIJK de tekst "op voorraad".

Alhoewel onze ervaringen met Misco.nl in het verleden niet bijzonder goed waren, dachten wij dat dit inmiddels verbeterd zou zijn.

Even terzijde; in het verleden belde Misco ons nog op om te vragen waarom wij niet meer zo vaak bij hun bestelde. Daarop hebben wij uitgelegd dat de service slecht is en dat vaak producten helemaal niet (voldoende) op voorraad zijn.

Dus zoals gezegd; aangezien de hardeschijven op voorraad waren, meteen dus de bestelling geplaatst en betaald.

Na 2 dagen hadden wij nog niks ontvangen en toen wij op de site keken stond er nog altijd dat de hardeschijven nog altijd "op voorraad" waren.

Echter kregen we een klein uur geleden de postbode aan de deur met slechts 2 van de door ons bestelde hardeschijven. Ook kregen we een email dat de hardeschijven op waren en dat deze (schrik niet) pas 7 februari uitgeleverd zouden worden!!!!!!

Schandalig en blijkbaar heeft Misco.nl absoluut geen lering getrokken uit eerdere situaties. Dit was echt de laatste keer dat wij bij Misco.nl iets hebben gekocht. Voortaan een paar Euro meer betalen en dan kiezen voor respectabele en betrouwbare bedrijven waar "op voorraad" dan ook echt "op voorraad" betekend.

Ik snap niet dat je over een voorraad kunt spreken, wanneer je slechts 2 hardeschijven op voorraad hebt.

Mijn advies luidt dan ook richting andere klanten; bestel niet meteen bij Misco.nl, maar kijk eerst bij de concurrenten. Die paar Euro meer scheelt je wel een hoop ellende!

Misschien wordt het nu echt tijd om jullie naam te veranderen van Misco.nl naar Miscoop.nl? Zou zeer toepasselijk zijn.

Gereedschapskoffer.nl

Snel, vakkundig en goedkoop!

Ik had een gereedschapskoffer voor mijn schoonvader besteld i.v.m. Kerst. Na enig zoeken kwam ik uit bij gereedschapskoffer.nl.

De voornaamste reden was voor mij een snelle levering en natuurlijk de beste prijs. Vervolgens besteld en online betaald. Ik had de bestelling vervolgens binnen 2 werkdagen in huis. En mijn schoonvader was blij met het cadeau.

Ik kan gereedschapskoffer.nl zeker aanbevelen als online webshop!!

BOL

Bol.com gebruikt mooie lokkertjes, vervolgens niet leveren!

UPDATE 25 JANUARI 2013 (origineel bericht onderaan)
------------------------------------------------------------------------------------------------

Op 18 januari kreeg ik een email van Bol.com waarin zij (uiteraard) de huidige gang van zaken zeer betreurde en uiteindelijk toch de monitor gingen uitleveren. In die desbetreffende email van een ene 'Floor' stond dat de monitor afgeleverd zou worden binnen 3-6 dagen en uiterlijk eind van deze week (week 3).

Inmiddels is het 25 januari en UITERAARD is er nog helemaal niks afgeleverd!!!
Ook wordt er helemaal niet meer gereageerd op emails en dergelijke. De klant kan bij Bol.com duidelijk de t.....g krijgen. Dat is wel duidelijk!!

WEDEROM EEN VALSE BELOFTE VAN BOL.COM! Het enige waar men goed is bij Bol.com is klanten voor de gek en aan het lijntje te houden. Je kan wel merken dat Bol.com ver, heel ver, achteruit is gegaan na de overname door Ahold.

Ik denk dat de huidige slogal van Bol.com (gezien de vele klachten hier en elders) niet meer van toepassing is anno 2013.

In plaats van "Ook daarom koop je bij Bol.com" zou het volgende realistischer klinken "Ook hierdoor koop ik nooit meer bij Bol.com"

Voor mij is Bol.com het grootste FLUTBEDRIJF van 2013 (ja, nu al)!!



ORIGINEEL BERICHT HIERONDER
------------------------------------------------------------------------------------------------
Ik zag op 10 januari op de website van Bol.com een mooie aanbieding staan m.b.t. een Dell U2212HM monitor.

Dus meteen twee (2) van deze monitoren besteld (voor een dual-screen setup). Ten tijde van bestellen waren de monitoren voorradig en stond erbij vermeld "Vandaag voor 22:30 besteld, morgen in huis".

Uiteraard gaat er weer van alles mis bij Bol.com.

Sowieso werd er niks diezelfde dag verstuurd (in tegenstelling tot wat er geadverteerd werd), terwijl de bestelling reeds om 16:09 was gedaan. Dus de volgende dag dan ook niks in huis.

Daarnaast werd er 11 januari één (1) Dell U2212HM monitor verstuurd in plaats van twee (2), aangezien deze opeens niet meer op voorraad zou zijn (vreemd).

Hierover met Bol.com gemaild en kreeg een bevestiging dat de monitor niet meer op voorraad was en deze vervolgens op 16 januari zou worden geleverd (dit is dus per email bevestigd).

Inmiddels is het de 16e en er is nog altijd niks geleverd. Hierover WEDEROM gemaild met Bol.com en wat schetst onze verbazing?! De Dell U2212HM monitor zal niet meer uitgeleverd worden door Bol.com!!

Waarom...? Omdat deze niet meer te leveren zou zijn volgens Bol.com! Maar... Hij wordt nog wel degelijk geleverd, sterker nog, hij is ook gewoon nog te bestellen via de website van Bol.com (binnen 3 - 6 werkdagen), alleen is die duurder geworden (screenshot van gemaakt). En waarschijnlijk is dat het probleem. Afgezien van de specificaties zijn beide Dell U2212HM monitoren aan elkaar 100% identiek. Ik heb zelfs Dell hierover gebeld en deze bevestigden dat de monitoren daadwerkelijk identiek waren aan elkaar!

Gezien het feit dat het een aanbieding betrof, willen zij niet aan hun verplichtingen voldoen en dus willen ze niet aan mij de 2e monitor leveren. Zeer slechte zaak.

Het enige wat Bol.com bereid was om te doen is mij een cadeaubon toe doen komen (schrik niet) van maar "liefst" 2,50 Euro (ja, twee-euro-vijftig).

[sarcasme]Wat een gul gebaar![/sarcasme]

Bol.com kan beter aan haar verplichtingen voldoen en de 2e monitor leveren, die ik besteld had conform de voorwaarden op de website van Bol.com. Maar waarschijnlijk gaan de zaken slecht en is Bol.com bijna failliet ofzo, want anders snap ik niet waarom ze de monitor niet gewoon uitleveren.

Dus nu zit ik met een enkele Dell U2212HM monitor, terwijl het bittere noodzaak is om exact dezelfde monitor te hebben voor een dual-screen setup.

Wat nog het ergste was (en wat mij heeft doen besluiten om mijn klacht en ervaring te publiceren over Bol.com), was dat ik net gebeld werd door een medewerkerster van Bol.com. Deze mevrouw die mij zeer onfatsoenlijk en onvriendelijk te woord stond gooide zelfs op een gegeven gewoon de hoorn erop toen zij geen oplossing en / of antwoord kon bieden.

Zelfs de medewerkers van Bol.com kennen vandaag de dag geen fatsoen!

Bol.com laat tegenwoordig veel steken vallen. Klantvriendelijkheid en klantgerichtheid kennen ze anno 2013 niet meer bij Bol.com.

Mijn advies luidt dan ook; wil je iets kopen, doe dat dan NIET bij Bol.com en geeft een paar Euro meer uit bij een bedrijf welke wel aan haar verplichtingen voldoet!!

W.L. van der Brugge, UNKNOWand Chester Ruiter found this review useful

Trustpilot

Great idea, however reviews are being removed without solid reason!

I use Trustpilot sometimes, however recently I got very disappointed. Apparently if a company does not like your review they will mark it as "Against rules of Trustpilot" or something similar.

Result? Review is not being shown anymore.

It seems that Trustpilot is getting money from those companies perhaps?

Anyways, fix that and I will change my review about Trustpilot.com / Trustpilot.nl.

However I seriously doubt this review will stay on here for very long and probably will also get marked as "Against rules of Trustpilot".

Two thumbs down for Trustpilot!!

Band Michael Deterding found this review useful

12 October 2012

Reply from Trustpilot

Hi there and thanks for your feedback.

It seems that all the reviews you wrote are online. You can see all your reviews by clicking on this link: http://www.trustpilot.com/users/80926
Which company are you then referring to? Our support team will investigate the problem. Eventually contact us at http://www.trustpilot.nl/contact to get your issue solved faster.
And we promise that we won't delete your review. We're not like that ;-)

Thanks.

Regards,
Bertrand Carton
Trustpilot

Drukland.nl

Communicatie gewoonweg 'slecht' en producten redelijk.

Ik zal mijn ervaring kort proberen zo kort mogelijk te houden, echter wil ik wel mijn ervaring / beoordeling m.b.t. Drukland.nl zo goed mogelijk neerzetten voor andere (potentiële) klanten.

Mijn vriendin heeft een schoonheidssalon aan huis en zij had naast een nieuwe prijslijst (vanwege de nieuwe BTW en prijsstijgingen) nodig. En daarnaast wou zij ook luxe cadeaubonnen gaan gebruiken in haar salon. Wat betreft de prijslijst, hier had ik al het design voor compleet. Er moesten alleen een aantal kleine aanpassingen gerealiseerd worden, die bij de vorige niet correct bevonden waren.

Alhoewel mijn vriendin zeer tevreden was met de vorige drukkerij waar zij zaken mee deed, konden deze voldoen aan 250 grams gesatineerd MC + dubbelzijdig UV-lak (voor de prijslijsten) en 400 grams silk MC + dubbelzijdig glanslaminaat (voor de cadeaubonnen) voldoen, helaas. Voor de rest alleen maar lof voor de oude drukkerij.

Dus moesten wij op zoek naar een andere betaalbare drukkerij die wel aan deze hoge kwaliteitsverwachtingen kon voldoen. Na het lezen van een aantal beoordelingen hier zaten wij te twijfelen tussen een tweetal partijen, waaronder dus Drukland.nl. Uiteindelijk hebben wij hier dan ook voor gekozen.

Helaas is mijn expertise redelijk beperkt met betrekking tot het ontwerpen van flyers en folders, echter moet ik zeggen dat ik inmiddels wel meer ervaring heb gekregen na het ontwerpen van de vorige folder.

Voor de goede orde; ik heb de werktekening gebruikt (voor beide producten) en voor de zekerheid nog gevraagd hoe het zat met de vouwlijnen t.b.v. folders (prijslijsten), want dit was mij niet geheel duidelijk helaas.

Hier kreeg ik redelijk snel een antwoord op (eerst wouden ze me telefonisch benaderen, echter geef ik de voorkeur aan email, omdat ik dan juist alles zwart op wit heb staan). Buitenkant zaten de vouwlijnen op 100 / 200 mm en aan de binnenkant op 103 / 203.

Vervolgens druk aan het aanpassen geweest (prijslijst) en een nieuw design t.b.v. de cadeaubonnen gerealiseerd. Nadat het de goedkeuring van mijn vriendin had, de bestanden geupload via de website van Drukland.nl.

Vervolgens begon de "ellende". Diverse keren werden de ontwerpen afgekeurd vanwege snijlijnen / snijranden en tekstmarges. Ook de prijslijst, die bij de vorige drukker wel goed ging, werd eveneens afgekeurd vanwege de bovenstaande redenen.

Vervolgens diverse keren alles aangepast en geupload. Dit ging gepaard met wederom diverse "afkeuringen". Op een gegeven moment werd zelfs aangegeven dat de letters niet scherp genoeg zouden zijn, terwijl dit juist de keren ervoor wel goedgekeurd werd? Vervolgens een reactie per email hierover gestuurd en, na een dag wachten, kreeg ik daarbij de volgende uitleg en ik citeer: "Mijn collega heeft er anders naar gekeken dan dat ik heb gedaan." Een zeer vreemd antwoord.

Vervolgens, na nogmaals de teksten te hebben aangepast voor de prijslijst (gevouwen folders), wederom geupload en wederom werd die afgekeurd (of ik moest akkoord geven als ik het risico wou lopen dat het niet goed zou gaan).

Dus wederom opnieuw een aantal dingen aangepast en wéér geupload via Drukland.nl. En toen kreeg ik de volgende reactie "Ik stuur u bij deze een drukproef, daarbij wilde ik u wijzen op het feit dat de resolutie van vooral de teksten aan de lage kant is. Hierdoor kunnen uw teksten blokkerig/wazig uitvallen." Zoals iedereen kan begrijpen, raakte ik door deze reactie behoorlijk geïrriteerd.

Vervolgens aangehaald dat dat onzin was met de reactie van de andere collega dat "men er anders naar keek" en dat het wel goed bevonden was. Tot op de dag van vandaag hierover geen enkele email meer over mogen ontvangen (schandalig).

Laat ik sowieso voorop stellen dat de communicatie binnen Drukland.nl en naar buiten toe richting de klanten het meest zwakke punt is van dit bedrijf. Behalve het feit dat het soms (te) lang duurt voordat men überhaupt een reactie krijgt, is het meest vervelende nog wel dat er elke keer iemand anders binnen Drukland.nl reageert op je emails. Ik denk dat ik wel 4 of 5 verschillende personen heb gehad die mijn emails hadden beantwoord met alle gevolgen van dien (en vandaar ook de miscommunicatie richting de klant).

Als men nu gewoon alles bij één (of maximaal) twee personen had gehouden, dan zou dat in ieder geval de communicatie sterk verbeteren heb ik het idee. Maar ja. Dat terzijde.

Uiteindelijk werd mijn laatste email nooit beantwoord, vervolgens werd de prijslijst wel akkoord bevonden (de cadeaubonnen waren reeds eerder goedgekeurd). Dus hield ik mijn hart vast. Ik had er, gezien de 'slechte' communicatie en de vele afgekeurde exemplaren nog weinig vertrouwen in Drukland.nl.

De cadeaubonnen (400 grams flyers) kregen wij (vanuit Engeland) op 3 oktober 2012 binnen. En ik moet zeggen, deze waren gelukkig boven verwachting. Zag er zeer goed uit zowel qua kleuren, als de mate van afsnijding. Zoals u begrijpt, was ik na ontvangst van de cadeaubonnen, een stuk postiever gestemd m.b.t. de folders.

De folders lieten wat langer op zich wachten. Waarschijnlijk meer werk vanwege het vouwen (wikkelvouw). In ieder geval kwamen deze op 9 oktober 2012 binnen. Volgens DHL gewoon vanaf Eindhoven (?) of ze zijn daar alleen gevouwen, dat kan natuurlijk ook. Ik weet dat niet en ik hoef dat ook niet te weten.

In ieder geval opende ik de doos met de prijslijsten (250 grams folders in wikkelvouw) vol goede moed.

De eerste indruk was goed, buitenkant zag er uitstekend uit. Dat mag gezegd worden, echter was ik minder positief gestemd over de binnenkant en dan met name de 3e pagina. De tekst (of inhoud) op deze pagina staat niet goed uitgelijnd t.o.v. de eerste 2 pagina's. De gehele inhoud op deze 3e pagina, staat teveel naar rechts ter hoogte van de vouwlijn (en in verhouding met de eerste 2 pagina's). Wat totaal niet mooi en netjes oogt natuurlijk.

Heel erg jammer allemaal. En ondanks dat de cadeaubonnen wel goed waren, is dit toch een zware domper. Dit in combinatie met de 'slechte' communicatie kan ik Drukland.nl helaas geen positieve beoordeling geven.

Ik heb, ter vergelijking, de oude folder ernaast gehouden en deze is wel geteld 5 mm langer (in de breedte). En bij deze was de inhoud over alle pagina's wel 99% gelijk aan elkaar.

Ik heb hierover nog specifiek een email gestuurd (op 21 september) hoe het nu precies zat met die vouwlijnen en wat ik moest hanteren. Erg jammer dat het dan alsnog fout gaat.

Wat ook nog jammer is, is dat ik juist ervoor gekozen had voor de extra controle (meerprijs) om dit soort problemen juist te voorkomen.

Ik citeer dan ook: "Wij zullen de bestanden ter alle tijden controleren, deze worden bekeken op de kwaliteit van het bestand, de inktbezetting, tekstmarge en afloop. Er kan worden gekozen voor een extra controle tegen betaling, er zal op dat moment nog wat grondiger worden gekeken naar het bestand."

Echt jammer, maar ik denk toch dat wij de volgende keer maar weer gaan aankloppen bij onze oude drukker (waar het alleemaal gewoon in 1x goed ging en zonder een hoop ellende en correcties) of een andere drukkerij.

In ieder geval zullen wij niet zo snel meer voor Drukland.nl kiezen de volgende keer. Ook kan ik Drukland om de bovenstaande redenen dan ook niet adviseren bij mijn vrienden en collega's.


---------------------------- TOEVOEGING --------------------------

Schijnbaar kunnen ze bij Drukland.nl ook niet tegen kritiek, want toen ik deze uitgebreide beoordeling had geplaatst op Trustpilot werd deze heel snel weergegeven als in strijd zijnde met de regels van Trustpilot.

Uiteraard direct gevraagd aan Trustpilot wat hier de bedoeling van was en dat dit onterecht was natuurlijk. Uiteindelijk bleek Drukland.nl niet gecharmeerd te zijn van mijn beoordeling en deze vervolgens snel weggeklikt te hebben om zo elke vorm van negatieve publiciteit te "verstoppen".

Vandaar ook mijn aangepaste beoordeling van 2 sterren naar slechts 1 ster!! Zoals u wellicht kunt begrijpen ben ik absoluut niet gedient van dit soort acties!!

Sijme Geurts found this review useful

17 October 2012

Reply from Drukland.nl

Geachte heer/ mevrouw Lingen,

Inmiddels is er telefonisch contact geweest over de klacht en is er afgesproken contact te hebben na ontvangst van een voorbeeld. Uiteraard krijgt u kosteloos een herdruk als u dit nodig acht. Een afkeur email sturen wij om de juiste kwaliteit van het drukwerk te behouden. Wanneer wij denken dat er iets niet correct staat qua ontwerp, geven wij direct de melding af. Uiteraard is de communicatie betreft deze order niet goed gelopen, waarvoor mijn excuses.

De reactie is in eerste instantie gemeld bij Trustpilot aangezien wij geen referentie ontvangen hadden voor deze order. Dit doen wij om te verzekeren dat alle reacties van echte klanten komen, dit geldt voor zowel positieve als negatieve reacties. Uiteraard verwijderen wij niet zonder pardon alle negatieve reacties om beter over te komen. Wij willen al onze klanten graag helpen en tot een passende oplossing komen, maar dit kan immers alleen met een referentie van de bestelling zelf. Als er iets fout is gegaan van onze kant, dan komen wij onze klanten dan ook graag tegemoet!

Met vriendelijke groet,
Drukland.nl

Dealextreme

Unreliable, no support and products don't get shipped! Avoid at all costs!!

Warning!! First class scammers!!

I placed an order for several products on the 17th of August (paid throuh Paypal straight away). According to their website, the item was on stock and could be shipped within a few days.

In the meantime I went on vacation, but after I came back, I noticed my items were still not shipped. The status was still on "27-8-2012 0:26:39 PrepareShipment Order is being prepared for shipment."

So I created a support ticket asking why it was delayed and what the current status was. Maybe they did ship it, but forget to change the status of the items. I got an answer back that they were sorry about the delay(s) and it would ship straight away.

However after 3 days I still didn't receive a shipping confirmation, so I checked the online status. And to my disappointment I saw it changed to: "29-8-2012 20:37:10 BackOrder One or more of your items are temporarily out of stock."

What the ....? The items were on stock when I placed the order. Secondly; in the support ticket they said it would ship out straight away?!

Created a follow-up ticket and no response after a few days, then I created another ticket and finally got a response stating that I should show some more patience?! After waiting for over 3 weeks for items to ship, while they were on stock when I oredered them?

As you might understand I got pretty upset about this, so I created a new ticket follow-up and since then no more replies or answers. The current status of the ordered (and paid for) items is: "5-9-2012 9:07:19 PrepareShipment Order is being prepared for shipment."

It's now the 17th of September, so another 12 days have passed since the (latest) status change. This is really unacceptable. I understand it takes a few days to ship an item which was on stock when I placed the order and I also can understand it takes a little longer when an item suddenly gets out of stock (though it was shown on stock when placing the order), but 30 days waiting?

This is really not acceptable!! I still haven't received anything. Items still aren't shipped. No more replies on support tickets. I am really get the feeling I got scammed by DealExtreme.com / DX.com!!

And if the purchased items ever do get shipped (which I highly doubt) it will take another 2 through 3 weeks before they arrive in my country. So that means, if the items got shipped today (of course this will not happen), it will arrive in 3 weeks (worst case scenario). That would mean it would have taken almost 2 months in total! This is not acceptable. Even for a lousy and unreliable company as DealExtreme.com / DX.com.

Next time I will be ordering again at Miniinthebox.com. They aren't the best, but at least they deliver promptly and do not advertise with fake stock inventories.

My advice; do not do business with DealExtreme.com / DX.com. Chances are high that you will never receive your ordered (and paid for) products.

So once again; avoid DealExtreme.com / DX.com at all costs if you value your money!

Grace Ho found this review useful

Droomboeket.nl

Leuk assortiment, maar de kwaliteit is minder.

Ik wou mijn vriendin verrassen met een grote boeket rozen. Normaliter bestel ik bij Fleurop, maar ik wou nu eens een keer wat anders proberen, vandaar dat ik terecht kwam bij Droomboeket.

Na even gekeken te hebben, ging mijn voorkeur uit naar Rozenboeket Bouwmeester (extra groot natuurlijk). De totale kosten kwamen uit op 49 Euro!

De rozen werden de volgende dag, conform afspraak, afgeleverd op het werk van mijn vriendin. Zij was hier enorm blij mee, maar helaas was dit van korte duur, want na een half etmaal gingen de rozen al hangen.

Iets wat je niet mag verwachten bij een prijs van 49 euro!
Voor 49 euro (bijna 110 ouderwetse guldens) mag je wel wat meer kwaliteit verwachten, lijkt mij.

Mijn mening is dan ook; als u uw geliefde wilt verrassen met een bos bloemen, die lang blijven bloeien, dan kunt u beter uw geld ergens anders besteden.

M vd Lingen found this review useful

M vd Lingen´s profile

profile image of M vd Lingen
M vd Lingen
Reviewer
Male, 1979
Netherlands

About

Eerlijkheid duurt het langst, echter geldt dit niet bij alle bedrijven!